TV-t az internetről!

TV-t az internetről!

Annyi agyatlan reklámmal tömik a fejünket a televíziós műsörök szüneteimben, sőt, sokszor már közben is! Éppen ezért pár hónapja úgy döntöttem, hogy lemondom az előfizetésem és csak filmeket és sorozatokat fogok nézni Netflixről meg HBO GO-ról. Nem kellett hozzá sok, hogy realizáljam, hogy a televíziós közvetítés minősége nem igazán egyezik meg a stream szolgáltatók által nyújtott minőséggel, természetesen az utóbbi javára. Éppen ezért arra jutottam, hogyha igazán akarom élvezni az otthoni mozit, kell egy új TV!

Természetesen a neten kezdtem keresgélni, manapság már nem megy boltba az ember csak ha tej kell neki meg kenyér. Na jó, lehet hogy már azért se. Szóval elég hamar találtam egy mindent is árusító webshopot, ahol meglehetősen széles a választék és pluszban egy csomó hasznos infót is írnak arról, hogy mit és miért érdemes választani, na meg hogy egyáltalán mi érhető el a piacon. Egy olyan műszaki anti-talentumnak, mint én ez egészen a megmentés erejével hatott. Egyetlen dologban voltam biztos: hogy egy másfél méteres falam van, oda tudom elhelyezni a TV-t, ahol eddig is volt. Ennek alapján egy 46″-os készüléket választottam, ami nálam adott távolságból pont ideálisan bámulható. Mindenhol azt olvastam, hogy már csak LED vagy OLED TV-t érdemes venni, jelentsen ez bármit is, szóval én is ezek között keresgéltem a megfelelőt.

Mivel alapvetően a felbontás gyengeségéből adódott, hogy nem tudtam élvezni a Netflix nyújtotta minőséget, mindenképpen olyan készüléket akartam, ami ebben nagyon pro. Ez tévés nyelvre lefordítva azt jelenti, mint megtudtam, hogy Full HD, vagy UHD mint Ultra HD minőség. Én egy UHD-t választottam, ha már lúd, legyen kövér alapon.

A hanggal, mint befolyásoló tényezővel nem igazán foglalkoztam, mivel elég ütős hangrendszerem van már otthon, amit egy TV-be beépített bármilyen hangszóró nem valószínű, hogy képes felülmúlni.

A hangnál sokkal fontosabb volt a lábak kialakítása. Ugyanis a TV állvány szélessége véges, éppen ezért mindenképpen olyan modellt kerestem, aminek a közepén vannak a lábai, nem pedig a két szélén.

Végül letettem a voksom egy jól bevált márka mellett és már csak arra várok, hogy kihozza a futár én meg élvezhessem a Netflix és HBO GO minőséget!