Klímaválasztás tudatosan

Klímaválasztás tudatosan

Érdekes, hogy régen mennyire utáltam a tévében a reklámokat, állandóan elkapcsoltam a reklámblokkot egy másik adóra, ahol épp ment valami értelmesebb műsor, azonban manapság egyre többször tapasztalom azt, hogy végignézem a reklámblokkot, mert érdekes reklámokat készítenek. Főleg most a karácsonyi időszakban, rengeteg szeretetteljes reklámot készítenek a nagyobb cégek. A másik, amire szintén rácuppantam mostanában, a különféle ismeretterjesztő műsorok. Totál el vagyok saját magamtól képedve, teljesen más dolgok érdekelnek most, mint korábban. Ilyen veletek is elő szokott fordulni? Mondjátok, hogy igen!

Az egyik műsorban az áremelkedésről volt szó, ekkor beugrott nekem, hogy jövő nyárra tervezzük az új klíma beépítését, és lehet, hogy nem ártana már most utánajárni a lehetőségeknek. Ráadásul az is lehet, hogy téli időszakban még olcsóbban is hozzá lehet jutni a klímákhoz, mint szezonban, vagy lehet, hogy szezonban szoktak inkább nagyobb akciókkal előrukkolni?

A klíma ára – mi befolyásolja és mire érdemes figyelni? cikket olvasva a klimaglobal.eu weboldalon, villámcsapásként ért, hogy nem is gondolkodtam arra, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a klímaválasztásakor. Naivan úgy voltam vele, hogy a legolcsóbb klíma is megteszi, hiszen a lényeg csupán annyi, hogy lehűtse a lakást, de a weboldalon található információk meggyőztek arról, hogy ez az elképzelésem téves és nem érdemes alacsony áron vásárolni klímát, hiszen azzal később csak még több bajom lehet. Az olcsó klímáknak általában gyengébb a kivitelezése a pontatlan, rosszabb gyártás miatt, és sokkal gyakrabban meghibásodnak és zajosabban is működnek, mint a közép-, vagy a felső kategóriás klímák. Azt gondolom, hogyha egy 15 éves múlttal rendelkező cég állítja azt, hogy nem érdemes a legolcsóbb klímát választani, akkor rájuk hallgatni kell, hiszen ha csak azt szeretnék, hogy minél többször hívjuk ki őket karbantartani, akkor nem hangsúlyoznák azt, mennyire fontos tudatosan választani klímát.

Bár a telepítést csak Komárom-Esztergom megyében és Győr-Moson-Sopron megyében végzik, a klímákat országosan kiszállítják, ezért döntöttem úgy, hogy végül velük fogom felvenni a kapcsolatot, és egy egyeztetést követően segítséget kérek tőlük a legjobb klíma kiválasztásában. Ehhez egyszerűen nem csináltam mást, mint rányomtam a piros színű árajánlat kérés gombra, ami után megjelent egy kapcsolatfelvétel feliratú doboz a weboldalon. Itt meg kellett adnom az adataimat és az elérhetőségeimet, valamint azt, hogy melyik városban élek, illetve rendelkezésre állt egy üzenetmező is, amiben kifejtettem azt, hogy bár a telepítést nem tudom tőlük igényelni, mivel más megyében lakok, de szívesen igénybe venném a szolgáltatásukat, és az országos kiszállítást. A megbeszélés során kitértek arra, hogy a klíma ára sok mindentől függ, ahogyan azt a weboldalon is olvashattam már. Nem mindegy, hogy milyen teljesítményű klímára van szükség, és milyen hatékonyságot szeretnénk vele elérni, illetve a készülék márkája is meghatározza a végösszeget.

Nem gondoltam, hogy ennyi minden befolyásolja a klíma árakat, örülök, hogy rátaláltam A klíma ára – mi befolyásolja és mire érdemes figyelni? cikkre és ezáltal egy megbízható, sok éves tapasztalattal rendelkező, segítőkész céget is sikerült megismernem. Azt hittem, hogy ennél sokkal egyszerűbb ez az egész, de szerencsére a Klímaglobál Kft. nagyon sokat segített nekem a klíma kiválasztásában, és végül ki is szállították nekem a megbeszélt klímát. Bár a telepítést nem ők végezték, de így sem hagytak cserben, ajánlottak nekem céget, akik közel vannak hozzám, így biztos lehettem abban, hogy hozzájuk hasonló, munkájukhoz értő szakemberek telepítik a klímát a lakásomba.

Egyébként nem csak klíma értékesítésével és telepítésével foglalkoznak, hanem hőszivattyúval is, amit az egész ország területén értékesítenek és telepítenek. A hőszivattyúról még nem hallottam, így kíváncsiságból beleolvastam, hogy megtudjam, miről is van szó. A hőszivattyú egy olyan rendszer, amivel alacsony költségvetéssel lehet felfűteni a lakást, házat, és meleg vizet elő lehet vele állítani, vagy pedig hűteni azt. Ez egy igazán környezetbarát megoldás. Lehet, hogy ez lesz a következő beruházásom? Ezt még nem tudom, de ha úgy döntök, hogy hőszivattyúra váltok, akkor biztos, hogy őket fogom megkeresni, hiszen most is rengeteget segítettek nekem, és rengeteg hasznos tanáccsal elláttak a jövőre nézve.

Ha így haladok, tényleg kijelenthetem magamról, hogy tudatos vásárló vagyok.