Kalandjaim a betelefonálós műsorban

Kalandjaim a betelefonálós műsorban

Talán manapság, így hogy már a 21. századból is eltelt lassan majdnem két évtized, már nincs akkora divatja a tévének, mint mondjuk húsz, harminc, vagy éppen ötven évvel korábban. Én azonban – nevezzetek régimódinak, ha akartok -, a mai napig nagyon szeretek TV-t nézni. Szeretem követni a hírektől kezdve az időjárás jelentéseken és az amatőr horgászműsorokon át az agyzsibbasztó szappanoperákig, egyszerűen mindent. Van, hogy egész nap bekapcsolva hagyom a tévét, ha másért nem, akkor csak azért, hogy háttérzajnak ott legyen – néha az is kifejezetten jól tud esni, ha éppen nem szeretnék beborulni mindenképp a saját gondolataimba.

Szóval kár lenne tagadnom, hogy nagyon szeretem nézni a tévét 🙂 És ahogy nézem ezeket a műsorokat, valahogy mindegyikben van valami közös: bárkit is mutat a kamera, mindenkinek fantasztikusan gyönyörűen szép fogsora van, kezdve a tehetségkutatós sztárocskáktól a meteorológus lányokig. Sokszor gondolkodtam azon, mi lehet ennek az oka, egyáltalán hogy előbb jó fogsorral kell rendelkeznem, és utána lehetek tévés személyiség, vagy pont fordítva: meglátják bennem a tehetséget, hogy jó tévés lehetnék, és ezért meg kell csináltatnom a fogaimat? Valószínűleg mindkét megközelítésben van igazság.

Ami pedig a legkülönösebb volt, hogy még az idős, 70 év feletti emberek is, ha megjelennek egy show-műsorban (vagy ezekben az őrülten szórakoztató tévés teleshop reklámokban), mindenki fogazata tökéletesen tip-top. Na ez gondolkodtatott el a legjobban! Azért az már – magunk közt szólva – nekem sem sok idő, és sajnos az én fogaim bizony nem igazán hasonlíthatóak egy tévében szereplő idős emberéhez. Nem tudtam hát mást csinálni, az egyik betelefonálós műsort nézve (amit természetesen szintén egy tökéletes mosolyú idősebb férfi vezetett) kagylót ragadtam, és megkérdeztem a műsorvezető urat:

– Jó napot kívánok, elárulná, mitől ilyen ragyogóan szép a mosolya? Feltételezem – és ezt kérem, egyáltalán ne vegye rossz néven -, ezek a fogak már nem feltétlenül azok, amik gyermekkorában kifejlődtek, és ezzel nincs is semmi gond, csak elárulná nekem, hol csináltatta meg ilyen szépen a fogait, és hogy mennyi ott egy teljes fogsor implantátum ára? Csak a jövőmre nézvést gondoltam, hogy ezt érdemes lenne megtudakolnom valakitől, akin látszik, hogy hiteles ebben a témakörben.

Nos, a műsorvezető se köpni, se nyelni nem tudott (hasonlóan, mint a fogorvosnál, gondolom…). Amikor magához tért, annyit mondott, hogy sajnos tévéműsorban nem reklámozhat senkit magánemberként, de köszöni a dicséretet, és további szép napot kívánva rám is tette a telefont.

Én már bele is nyugodtam abba, hogy nem kaptam választ (azért mégis csak indiszkrét témában tapogatóztam, akárhogy is vesszük…), amikor negyven perc múlva megcsörrent a telefon, és legnagyobb meglepetésemre beleszólt a műsorvezető úr.

– Jó napot kívánok, én vagyok az! – mondta. – Elnézést, hogy így magára tettem a telefont, csak nagyon meglepődtem – szabadkozott. – Magánemberként szívesen elmondom magának, hol kaptam az implantátumot. Fogorvos Budapest a rendelő neve, és egészen kiváló szakemberek dolgoznak ott azon, hogy a kedves vendég a legkiválóbb szolgáltatást kapja, akár egy teljes fogsor implantátummal kapcsolatban is. Az árat megnézheti a honlapjukon, minden információt megtalál ott! Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy roppant kedvező anyagi konstrukcióban dolgoznak. Viszonthallásra! – mondta, és letette a telefont.

Nos, kedves olvasók, így jártam a tévés személyiséggel. Nekem még szerencsére nem aktuális a kérdés (meglátjuk, 10 év múlva is így lesz-e…), de ha bárki hasonló problémával küzdene, akkor első kézből infó alapján mondhatom, hogy próbálja ki a Fogorvos Budapestet! Hiszen ha bárkit csak ennyi választana el attól, hogy híres műsorvezető, színész, vagy riporter legyen a tévében, hát akkor aztán pláne kifejezetten nagy bűn lenne megfosztani magunkat a lehetőségtől.

És ami csak most jutott eszembe, utólag: a műsorvezető úr a saját telefonján hívott engem vissza, szóval végre megszereztem a számát egy igazi hírességnek 🙂 Na ezt csinálja valaki utánam!