A Tv és a bevásárlás átköltözött az internetre – sőt a neten már drotaverin is rendelhető

A Tv és a bevásárlás átköltözött az internetre – sőt a neten már drotaverin is rendelhető

A televízió jelentősége a technika fejlődésével folyamatosan csökken. Bár az információs forradalom második, de hatalmas lépcsőjeként a televízió óriási fejlődést jelentett az információ áramlás gyorsaságában és a tömegmanipuláció területén is, az internet megjelenésével folyamatosan vesztett hajdan ragyogó fényéből, és a peremre szorult. Vannak bizonyos rétegek, ahol még a televízió jobban előtérben van, de néhány éven belül teljesen ki fog kopni a hétköznapokból.

Viszont mindent elsöprően jön előtérbe az internet, ami tulajdonképpen nem, hogy elnyomta, hanem inkább magába szippantotta elődeit, a rádiót és a tévét. Én magam is netes rádiókat hallgatok, és nagyon ritkán fordul elő, hogy kép és filmanyagot ne a neten keressek. A Tv csak azért van a szobában, mert jó nagy a képernyője, így jobban élvezhető az interneten keresztüli tartalom azon nézve.

drotaverinDe, ha a néző figyelme máshova téved, akkor lassan követik őt a velejárók is. Valamivel sok pénzt kell keresni az információ terjesztőknek is, és ez nem más, mint a reklám, ami átmászott a TV-ből a netre.

És nem csak a reklám, de maga a kereskedelem is ott találta magát a világhálón, hiszen míg korábban a Tv-ben csak kedvet kaptunk bizonyos dolgokhoz a reklámok által, majd elmentünk a boltba és megvettük őket, addig most már lehetőségünk van arra, hogy ha megláttuk és megtetszett, vagy adott esetben szükségünk van rá, azt ott helyben meg is rendeljük.

És már nem csak ruhákra, ékszerekre, vagy játékokra gondolhatunk, mikor az online vásárlás jut eszünkbe, hanem konkrétan mindent, de mindent be tudunk szerezni az internet segítségével.

Az emberek már nem járnak el a bevásárlóközpontokba, mert a nagybevásárlást is meg tudják oldani a neten, ráadásul olyan piti összegbe kerül a kiszállítás, hogy annyiból autóval se tömegközlekedéssel nem lehetne megoldani, kivéve, ha az ember közvetlenül a bolt mellett lakik, de lássuk be, ez ritka. és akkor ott van még az ember ideje is, ami szintén pénzbe kerül, szóval nagyon takarékos dolog az online bevásárlás.

olyan dolgokat is lehet rendelni a neten, amire az ember nem is gondolna legvadabb álmaiban sem. Az én új, legnagyobb kedvencem, az úgynevezett online patika, ahol neten keresztül lehet venni gyógyszert. Úgy jöttem erre rá, hogy a minap szükségem lett volna vitaminokra, meg gyógyszerre, de főleg drotaverinre, mert nemsokára jönnek a piros betűs napok és nekem ilyenkor rettenetesen görcsöl a hasam, túl se élem, ha nincs gyógyszerem. Viszont olyan sok volt a munka, hogy tudtam, nem lesz időm gyógyszertárba menni. A kíváncsiság kedvéért rákerestem a neten, de én sem gondoltam, hogy sikerrel járok, pedig de! Az interneten keresztül meg lehet rendelni a gyógyszereket. Sőt. El tudod olvasni, melyik mire jó, mi a hatóanyaga, mi a mellékhatása, aztán bedobod a kosárba, és ki is szállítják neked. Szerintem ez zseniális, és így lett nekem is végül görcsoldóm a görcseimre.

Szóval, nem is olyan rossz dolog ez, hogy átszoktunk az internetre. és ha belegondolunk, hogy milyen rövid idő alatt ment ez végbe, akkor nagyon merész fantáziával kell rendelkeznünk ahhoz, hogy csak egy halvány elképzelésünk legyen, mi vár ránk a közeli jövőben.

Én minden esetre kiélvezem ezt az időszakot is, mint ahogyan az előzőt is kiélveztem, mert sosem lehet tudni, mit hoz az élet. A lényeg, élj a lehetőségeiddel, és légy boldog, minden óra, minden percében. Ja4 és mindig legyen otthon görcsoldó. Higgy nekem! 🙂