Mindenre van megoldás

Mindenre van megoldás

Lassan már egy hónapja történt, hogy a házunkban csőtörés volt. Egyedül élek albérletben, Budapest szívében. Rövid idő alatt a ház lakóival nagyon jó viszonyt sikerült kialakítanom. Ha találkoztunk a lépcsőházban, akkor mindig megkérdeztük, hogy mi újság a másikkal. Így volt ez ekkor is.

Feri bácsi az egyik legkedvesebb öregúr a házban. Ő már nyugdíjas, így neki aztán mindig van ideje trécselni. Nagyjából egy hónapja Feri bácsinál csőtörés volt. Régi már a ház, így a csövek is, senki nem lepődött meg ezen az eseten. De biztosítónak hála, a csőtörés okozta vízveszteség is kifizetésre került. Mivel nem tudtam, hogy az albérleten milyen biztosítás van, így rákérdeztem a tulajnál, aki meglepő választ adott. Nincs biztosítása a lakásnak, de mondta, hogy már ezer és egy biztosításról szóló reklámot látott a tévében, és erősen gondolkozik, hogy melyik legyen. Réka mindig mindent a tévéből vesz. A reklámok alapján vásárol, ami nem feltétlen baj, de azon kívül, hogy mit lát a tévében, igazán utánanézhetne más forrásokon keresztül is.

Feri bácsi elmesélte, hogy igazából az unokája segített neki új biztosító céget keresni, mert nem volt elégedett az előzővel. Ekkor talált rá Feri bácsi a Pannon Safe-re. Feri bácsi elég modern nyugdíjasnak mondható, sokat ül számítógép előtt, és próbál minél jobban képben lenni a nagyvilág újításaival kapcsolatban. Úgy vészem észre, elég jól tudja tartani a lépést a technikával. Miután Feri bácsi csőtöréses esete után én is megismertem a pannonsafe.hu weboldalát, és kellően tájékozott lettem, el is mondtam Rékának pár napja, amikor jött a lakbérért. Réka szemei eléggé kikerekedtek, hogy magamtól kezdtem el keresni biztosító céget. Nem is gondolt rá, hogy mivel én lakom ott, ezért nekem legalább annyira fontos lenne ez, mint mondjuk neki. Lakásbiztosítás csőtörés esetére, mint Feri bácsinál, de máskor is nagyon biztonságos utat jelent a baj megtörténte után. Ezen kívül pedig úgy gondolom, mindenki nyugodtan tudja lehajtani este a fejét, ha tudja, van egy megbízható lakásbiztosító cég a háta mögött, akikre számíthat. Hiába figyelünk, sokszor az ilyesfajta baj nem a mi hibánkból ered, így sajnos megelőzni nagyon nehéz, megakadályozni pedig szinte lehetetlen. Nem ellenőrizteti senki a falban futó vezetékeket, vagy éppen a csöveket. Erre se pénze, se energiája nincsen senkinek.

Réka megígérte viszont, hogy a Pannon Safe-et fogja választani, mivel tudja magáról ő is, hogy édes kevés, amit a tévés reklámokból megismer. Vele szemben én mindig tüzetesen áttanulmányozom a különböző honlapok, és azután döntök, legyen szó bármiről. Lakásbiztosítás csőtörés után úgy, hogy még az elfolyt víz is kifizetésre kerül. Szerintem ennél kedvezőbbet senki más nem tudna ajánlani.