Amit a tévében lát az ember, az hatással van rá

Amit a tévében lát az ember, az hatással van rá

A televíziónak olyan szuggesztív ereje van, amivel nagyon sokan nincsenek tisztában. Nagyszerű, modern gyereknevelési megoldás például, hogy ahelyett, hogy foglalkoznának vele, inkább leültetik a tévé elé, mert akkor csendben elvan. Igen ám, de a reklámok és pszichológiailag megtervezett hatások még egy felnőtt agyába is beeszik magukat, nem, hogy egy gyerekébe. Érdekes, hogy a gyermekkorunkban látott reklámok dalocskáira még mindig emlékszünk, de arra nem, hogy az előbb miért mentünk be a másik szobába, igaz? Ez egy olyan hatalom, amivel láthatatlanul ugyan, de nagyon sokan visszaélnek. Természetesen néha haszna is van a dolognak, mert azt is egy tévéreklámnak köszönhetem, hogy a https://akcioleso.hu/aldi-akcios-ujsag oldalra rátaláltam, ami egy baromi hasznos webhely, de ehhez az kellett, hogy egy audiovizuális hirdetés beleegye magát a tudatomba.

Ismerjük, hogy hogy is működik a tévéadás. 15-20 perc műsor, 10-15 perc reklám. És az adásért, a csatornákért még fizetünk is a szolgáltatónak. Tulajdonképpen pénzt vagyunk hajlandóak kiadni egy szolgáltatásért, amivel a csatornák pénzt keresnek rajtunk. Azaz duplán fizetjük meg az árát. Ezt akár igazságtalannak is nevezhetnénk, de mivel ebben nincs semmi kényszer, az emberek maguk választják, így nincs a dologban semmi különös, egyszerűen csak etikátlan. Viszont van egy-két olyan reklámkampány, ami kimondottan megigéző és gondolatébresztő. Legalább is nálam ilyen hatást ért el az Aldi legújabb reklámcsokra, ugyanis elkezdett motoszkálni a fejemben a gondolat, hogy tulajdonképpen mi mindig teljesen véletlenszerűen megyünk oda, nem is tudván, hogy esetleg mi lehet akciós, milyen az aktuális kínálat.

Ugyan van a településen ilyen áruház, de arra már nemigen veszik a fáradtságot, hogy a reklámújság eljusson az emberekhez. A fene se tudja, hogy mi lehet ennek az oka, viszont olyanról is hallottam, aki viszont kap rendszeresen. Jó kérdés, hogy mi alapján válogatják ki, hogy hová érdemes bedobni, és hová nem, mindenesetre a mi szomszédságunk ezekből a körökből rendszeresen kimarad. Pedig azért nem mondom, jó lenne néha kicsit tájékozódni, hogy milyen érdekességek bukkannak elő hétről hétre. Érdekes módon pont a tévéreklámok hatására döbbentem rá, hogy egy kicsit talán tudatosabban is lehetne készülni egy-egy ide tervezett vásárlásra, hiszen nagyon sokszor hasznos otthoni holmik, sőt, néha még kisebb bútorok is vannak a kínálatban. Viszont amíg nem ismertem a https://akcioleso.hu/aldi-akcios-ujsag oldalt, addig minden alkalommal meglepetésként értek a legjobb ajánlatok, és sokat közülük ki is kellett hagyni.

A legjobb barátnőmmel is beszélgettünk erről, őt is bosszantotta a dolog sokáig, bár neki legalább néha volt annyi esze, hogy amikor ott járt, akkor felmarkolt egy újságot, így ha félig-meddig utólag is, de meg tudta nézni, viszont előre ő sem tudott semmit. Egyszer aztán, mikor szokás szerint összeültünk egy délután kávézni, lelkendezve vette elő a telefonját, és dicsekedett, hogy olyasmit talált, ami nekem is egész biztosan a hasznomra lesz. Rövid pötyögés után oda is tartotta elém a készülékét, és büszkén mutatta a felfedezését: rálelt egy oldalra, ahol hétről hétre megtalálható nem csak az Aldi, de szinte az összes többi áruházlánc akciós reklámújságjai! Ez most speciel pont a https://akcioleso.hu/aldi-akcios-ujsag oldal volt, mivel erről beszélgettünk korábban, de amikor én is kikerestem a saját telefonomon, akkor láttam, hogy mennyire jó és szerteágazó a választék! Tényleg egy csomó üzlet újságai közül lehet válogatni, és ami a legjobb, hogy szép, olvasható minőségben, lapozható formában.

Otthon aztán a férjemet is beavattam a dologba, és ő is azonnal nekiállt nézegetni őket, Mondjuk ő inkább a barkácsáruházak iránt érdeklődött, de oda szerencsére nem kel azért minden héten mennünk. Így viszont, ha esténként van egy kis szabadidőm, szépen neki fogok állni átnézni a kínálatokat, és kimazsolázom belőle az érdekeseket, amiket mindenképpen érdemes megnézni. Még ha nem is azonnal megvenni, bár előfordul, hogy gyakorlatilag alkalmi vételnek tekinthetnénk egy-egy akciót, de mindenképpen fel tudok már valamennyire készülni, és egy kicsit előre tervezni. Ezt a https://akcioleso.hu/aldi-akcios-ujsag nélkül kevésbé vagy szinte egyáltalán nem tehetném, meg, szóval hálám jeleként legközelebb majd én hívom meg a barátnőmet is.