Otthon tv-vel és elektromos fűtéssel – az álmom!

Otthon tv-vel és elektromos fűtéssel – az álmom!

Számomra evidens, hogy háttérzajként mindig megy valami. Sajnálom, és lehet, nem éppen a legjobb dolog… De én ezt szoktam meg, így nőttem fel. A szüleim mindig hallgatták a tv-t – az túlzás, hogy nézték is -, ha éppen nem a rádió ment. Én pedig hozzászoktam ahhoz, hogy hiába élek egyedül, de valami hangforrás mindig kell – ha éppen nem zene, akkor jellemzően a tv. Imádom azt, ha csak félig kell figyelnem valamire, és a háttérben mégis megadja számomra a komfortérzetet. Erre kiváló lehet például egy olyan sorozat, amit szinte már kívülről tudunk.

Hogy mi szükséges még az álomotthonhoz? Ugyan nem tudok általánosságban nyilatkozni, de számomra biztos azt, hogy igazán adott a helyzet egy jó kis bekuckózáshoz, az pedig csak melegben jó – ezért is tartom csodás dolognak a legmodernebb elektronikus fűtési rendszereket, és megmondom őszintén, egy napelem rendszer kialakításán is erőteljesen gondolkozom. A minap épp ezeknek olvastam utána a futesrendszerek.hu oldalon, onnan is jött az ötlet, hogy beszámoljak most itt ezekről az új információkról. Korábban például nem is tudtam, hogy levegő és víz hőszivattyúk is vannak, egyszerűen csak a hőszivattyús rendszerek létezéséről tudtam. Azt pedig nem is gondoltam volna, hogy ennyi típus létezik belőlük, ahogyan azt sem, hogy tényleg ennyire környezetbarát és modern megoldás egy elektromos fűtési rendszer. Szóval aki a jövőbe szeretne időt és pénzt fektetni, és igazán óvni a bolygót, annak ezek az opciók nagyon jó megoldást jelenthetnek.

Bár a levegő és víz hőszivattyúk a legelterjedtebbek, ezen felül létezik még levegő-levegő, víz-víz és talaj-víz hőszivattyú is. Milyen érdekes, nem igaz?

A levegő és víz hőszivattyúk mellett az infrafűtés is felkeltette a figyelmemet. Ennyi modern technológia egy helyen! Azt hiszem, kibővítem még az ismereteimet (ehhez az oldal nagy segítséget nyújt), és utána megfontolom, melyik megoldás lenne a legjobb számomra. De ha ez egyedül nem megy, még mindig tudom a szakemberek segítségét kérni.