Legjobb reklám a gázpalackfutároknak is

Legjobb reklám a gázpalackfutároknak is

Bár a tévében egyre jobban elburjánzanak a reklámok, ezekkel szinte még semmit se tudtak eladni nekem. Amikor egy műsornak vége van, szinte azonnal átkapcsolok máshova, hogy ne kelljen végignéznem mit akarnak eladni nekem. Az viszont érdekes, hogy amikor egy adás közben véletlenül reklámoznak valamit, akkor annak mindig utánajárok – úgy, mint legutóbb az esküvői fotóssal, vagy mint ebben az esetben pont a Pb gázpalackkal.

A minap ugyanis a híradóban egy Budapest közeli disznótoros fesztiválról közvetítettek, ahol látszódott az igazi falusi hangulat – az egész közösség együtt van, mindenki mulat, a disznót pedig a legnagyobb műgonddal kezdik meg. Még a legelején elkezdtem nézni, a perszelés előtt, ahol láttam, hogy a Pb gázpalackot már elővették, és készülnek a meggyújtásra – azonban az egy kis szikra nem sok, annyit se ejtett el.

Vicces volt élő adásban nézni, ahogy az emberek elkezdenek aggódni, hogy honnan szereznek Pb gázt, ami szükséges lesz ahhoz, hogy a perzselést elkezdjék. És ami a legrosszabb: én is tudtam, hogy minél többe késelődnek, annál később lesz kész az ebéd, és annál türelmetlenebbek lesznek a népek.

Legnagyobb meglepetésembe azonban fél óra múlva, mikor visszakapcsoltam, már meg volt oldva a helyzet, és javában zajlott a perszelés egy ugyanolyan gázpalackkal, mint amiből legutóbb kifogyott a Pb gáz. Szerencsére későbbi részeknél meg felemlegették a történetet, és kiderült, hogy az egyik falusi vállalta, hogy az autójával elugrik az egyik legközelebbi helyre, ahol Pb gázt lehet venni, és tudja, hogy mindig van elég náluk raktáron ahhoz, hogy akár tartalékot is hozzon. Mivel az utat nagyon hamar meg tudta járni, és a gázcseretelepen semmilyen probléma nem volt a kérése teljesítésével, alig történt bármi fennakadás a disznóvágáson a kis intermezzo miatt, és hamar visszatértek a tervezett ütembe.

Így történt, hogy az én érdeklődésemet is felkeltette a hely, ahol ilyen gyorsan tudtak segíteni a problémán, és elkezdtem utána nézni. A műsorból eleget megtudtam, hogy viszonylag gyorsan rá tudjak találni, és magam is megnézhettem, hogy amiket leírtak róla, az tényleg mind igaz volt. A telep nagy, és láthatóan szinte mindenfajta gázpalackból van olyan készletük, hogy nyugodtan lehessen akár oda is menni, és tudod, hogy ki tudnak szolgálni.

Már csak azért is nagoyn örültem ennek a helynek, mert mi magunknak is vannak itthon Pb gázpalackjaink, aminek a beszerzése mindig problémás szokott lenni. Mivel mi ezzel főzünk (még régi a tűzhelyünk, és a Pb gázt palackos formában lehet belerakni), gyakran van cserére szükségünk, és ha az éppen váratlan pillanatban történik meg, akkor akár napokat is eltölthetünk, amíg futkorászunk a városban, míg megtaláljuk a legjobb árat. Addig pedig általában mirelit pizzán kell kihúznunk.

Itt azonban vállalnak házhozszállítást is, így még a beszerzés se nekünk kell intézni, csak időben felkészülni arra, hogy a cserét megejtsük. Ahogy persze ők is javasolják, az ilyen elkerülhető lenne akkor, ha tartanánk otthon plusz Pb gázpalackot, ez azonban ott ütközik akadályokba, hogy félünk a lakásunkba tartani egy ilyen veszélyes dolgot. A Pb gáz ugyanis, hogyha nem jól tároljuk, robbanás és tűzveszélyes is lehet – ezt pedig a gyerekekkel a lakásban sose mernénk bevállalni.

Így aztán maradt az, hogy a házhozszállítást választjuk, és azt a csekély egyetlen napot, amíg megérkezik, már nem is esik nehezünkre kivárni. Végülis, ha úgy nézzük, elég vicces, hogy megint egy tévés hirdetés volt az, ami egy vásárlásba belevitt minket – de legalább nem azok az egyszerű reklámok voltak azok, amikkel a műsorszünetekben próbálnak bombázni minket.