A TV nézésből nem lehet megélni

A TV nézésből nem lehet megélni

Nagyon sok olyan műsor megy manapság a TV-ben, amelyeknek pusztán a szórakoztatás a célja, de tanulni nem sokat lehet belőlük. Végül is mindenkinek jár 15 perc hírnév. A szüleimet is mindig azzal ugratom, hogy egy nap én is híres leszek. Ők viszont sokkal jobban örülnének, ha végre találnék valami értelmes munkát, amiből meg is lehet élni.

Az unokatestvérem szerencsére nemrég talált munkát a Topiwork Iskolaszövetkezet segítségével, amelynek weboldala a topiwork.hu címen található. Egyetem mellett délutánonként és néha hétvégén is egy raktárban dolgozik kisegítőként. A szüleim unszolására én is rámentem hát a Topiwork honlapjára, hogy lássam a betöltésre váró diákmunkák listáját.

Hamar találtam is egyet, ami megfelelőnek tűnt és az egyetemi órarendemmel is könnyen össze tudtam egyeztetni. Ráadásul egy részmunkaidős marketinges pozícióról volt szó, én pedig később reklámkészítéssel szeretnék foglalkozni, így egész biztosan meg tudja adni azt a szakmai alapot és tapasztalatot, amely segítségével a hosszútávú karrieremet is be fogom tudni indítani a diploma megszerzése után.

A jelentkezés egyszerű volt, még az ilyen lusták szemszögéből nézve is, mint én, a kiválasztási folyamat leírását pedig nagyon jól összefoglalta az oldal, így nem ért sok meglepetés. Felvettek. Erre is számítottam, és lelkesen vetettem bele magam feladataimba.

A szüleim most már hálásak a Topiwork csapatának, amiért ahelyett, hogy egész nap a TV előtt ülnék, fejlesztem magam, és most már a rezsiköltségekből is aktívan ki tudom venni a részem. A reklámokat eddig utálták, de mára már azokat is megszerették, tudva, hogy én ebben látom a jövőmet és teszek is érte azáltal, hogy diákmunkát vállaltam.