Játék baba a forgatáshoz

Játék baba a forgatáshoz

Egyszer már kimérgelődtem magam itt a blogon is: nem szeretem, hogy a gyerekek túl sokat néznek tévét. A reklámok szerintem nincsenek rájuk jó hatással, ráadásul egyre több az olyan mese, amelyik erőszakos, vagy olyan viselkedést mutat, amit nehéz egy pici gyereknek megmagyarázni.

Van egy barátnőm, aki színjátszó kört vezet a művelődési házban. Szép és tehetséges gyerekek járnak hozzá, hat éves kicsiktől a huszonéves nagyokig. Nagyon fegyelmezetten próbálnak és sokat dolgoznak egy-egy előadáson. Az jutott eszünkbe, hogy meg kellene őket jutalmazni ezért.

Eszembe jutott, hogy két legyet is üthetünk egy csapásra. A másik barátnőm óvónő, és szabadidejében meséket ír a gyerekeknek. Ketten együtt biztosan csodákra lennének képesek. És ha már ők egymásra találnak, miért ne lehetne egy kis ere az én rigolyáimnak is? Azt gondoltam, nem csak egy szimpla színházi előadást tartsunk, hívjuk meg a városi tévét, hogy egy sorozatot készítsenek.

Azt hittem, egyszerű lesz a dolog, de rá kellett jönnöm, hogy az ilyesmi sokkal bonyolultabb, mint ahogyan azt egy laikus elképzeli. A forgatáshoz egészen más eszközök kellenek, mint egy színházi darabhoz. Minden sokkal bonyolultabb.

A két lány rengeteget dolgozott, Az egyikük színpadra, majd “vászonra” adaptálta a mesét, a másik éjt nappallá téve készítette fel a gyerekeket arra, hogy jó szerepeljenek a kamerák előtt.

Minden jól ment, már csak egyvalami maradt hátra… Az egyik meséhez szükségünk lett volna egy angyali arcú játék babára. De hiába volt a sarkunkban 25 gyerek és egy egész óvoda, valahogy sehogyan sem találtuk meg a megfelelőt.

Megnéztem a környékbeli játékboltokat is. De az az igazi, csillogó szemű, angyal arcú baba csak nem akart rám mosolyogni.

Végső kétségbe esésemben rákerestem az interneten, hogy játék baba webáruház. Biztos voltam benne, hogy létezik ilyen, de arra nem gondoltam, hogy olyan találatot is kapok, ahonnan érdemes rendelni bármit. Voltak bennem előítéletek, mert az interneten manapság rengeteg giccses, csúnya, rossz minőségű játékot árusítanak – talán azt gondolják, hogy amire az ember gyermeke 3-4 hetet várt, azt az édesanyáknak és édesapáknak már nem lesz kedve visszaküldeni a problémás játékot a feladónak.

 

Ebben a játékboltban viszont semmi kivetnivalót nem tudtam találni. Nagyon jó minőségű, szép, márkás játékok voltak a kínálatban, a játékbaba készlet pedig minden képzeletemet felülmúlta. Voltak műanyag babák, sírós babák, csecsemőbabák… Minden olyasmi, amiről az ember kislányként álmodozott. És igen, az én angyalarcú játékbabámat is megtaláltam közöttük.

játék baba

Gyorsan rendeltem is egyet, a biztonság kedvéért telefonon, hogy ellenőrizzem, hogy tényleg minden igaz-e az oldallal kapcsolatban. Minden aggodalmam felesleges volt. Az egész folyamat alatt kedvesek voltak velem és a fizetés körül is minden rendben volt. A honlapon keresztül még akár Barionon keresztül is fizethettem volna.

A baba két-három nap alatt megérkezett – ez pedig nagyon jól jött nekünk, mert így maradt még egy kicsi idő, hogy minden jelenetet az új kellékkel gyakoroljunk be.

A fegyelmezett, gondos próbafolyamat megérte a sok befektetett energiát. a felvételek nagyon jól sikerültek, örök emléket jelentenek majd a gyerekeknek és az óvódásoknak is, akiknek eljuttattunk néhány kópiát a felvételekből.

Remélem, az angyalarcú játékbaba története egyszer még folytatódni fog és még több gyerek tapasztalhatja meg a színház, a színészkedés élményét.