Terhességem rövid története a tévé előtt ülve

Terhességem rövid története a tévé előtt ülve

Akkor jutott eszembe, hogy babakocsit is kell vásárolnom, amikor épp egy babakocsigyár bemutatását néztem egy tévéműsorban. Nagyon sokat néztem tévét a terhességem alatt, tulajdonképpen innen tájékozódtam. Azt is mondhatnám, hogy kissé előre siettem elméletben, mivel több, nagyobb gyerekekről és tinédzserekről szóló adást is követtem, pedig nekem még a hasamban növekedett csak a gyerekem. És valóban, néha csecsemőkről szóló adásokat is néztem, de mivel a tévé nem olyan, mint az internet, így nem volt akkora lehetőségem válogatni. Néztem, amit adtak. És akkor, már hat hónapos terhes voltam, amikor jött az adás a babakocsi gyárról. Ekkor pedig hirtelen beijedtem, mert a babakocsi választásán még soha nem gondolkodtam.

Elővettem a telefonomat, csatlakoztam a wifire és elkezdtem keresgélni a neten. Az igazság az, hogy nem szeretem az internetet, legyen bármennyire is hasznos. Úgy gondolom, hogy elrabolja az ember lelkét is idejét. Tévét azonban úgy is lehet nézni, hogy csak a háttérben megy és te közben valami hasznos dolgot csinálsz. Na de ezen alkalommal rá voltam szorulva, mivel hat hónapos terhesként, a nyári harminc és plusz fokban eszem ágában sem volt eljárni vásárolgatni. A szomszéd abc-be is alig voltam képes átcammogni.

Szóval rákerestem a neten egy webshopra, is találtam is egy nagyon jó oldalt, ahol többféle babakocsit árultak, márka és típus szerint is. Elkezdtem utána olvasni, hogy melyik mit tud, és mire jó, valamint mire nem. Lusta ember lévén végül is egy multifunkcionális babakocsit választottam ki, mert ezzel megoldottam egyben a baba autós hordozójának vásárlását is (hadd ne mondjam, hogy ez sem jutott eszembe azelőtt, hogy majd szükségem lesz rá). A babakocsi egyébként nagyon szép drapp színű volt. Ennek külön örültem, mert akkor már tudtam, hogy lányom születik majd, de nem akartam, hogy rózsaszín hercegnőként nőjön fel. Szerintem az nem helyes.

A babakocsi néhány nappal a rendelés után már megérkezett. Olyan extrák is jártak hozzá, mint pelenkázó táska, szúnyogháló és esővédő. Kicsit megilletődtem, amikor a futár meghozta a csomagot, mert a tévé gyereknevelési műsorain túl, ez volt az első valós, fizikai megnyilvánulása annak, hogy nemsokára gyereket fogok szülni. A babakocsi egyébként nagyon jól kiszolgálta a gyerekem kiskorát, úgy látszik, hogy ezen a babakocsi webshopon, ahonnan rendeltem, nagyon megbízható termékeket árusítanak. Kár, hogy nincs több babakocsira szükségem, mert nem szülök több gyereket. Pedig most már egyből tudnám, hogy mit kell vennem és hogy honnan.