Motoros cipőben leszel a legmenőbb

Motoros cipőben leszel a legmenőbb

A minap csak kapcsolgattam a csatornák között, ahogy a fáradt délutánokon szoktam. Egészen relaxáló a számomra, hogy semmire nem figyelek oda, csak nyomom a távirányítót, és mindenből csak pár másodpercet nézek csak meg, aztán ugrok is tovább. Van, hogy több kört is megteszek az 50 kedvenc csatornámat végigjárva, és a múltkor is épp így tettem, és megfigyeltem, hogy nem csak egy, de két motoros filmet is leadtak aznap este, két különböző csatornán!

Különösebben nem érdekeltek eddig a motorok, de érdekesnek találtam, hogy mindössze néhány képkockát láttam mindegyik filmből, és pontosan tudtam, hogy motoros szereplők vannak benne, még akkor is, ha éppen egy szobában ültek, és beszélgettek. Vajon miért? Honnan tudom ezt így megállapítani?

A motoros kabát és nadrág mondjuk elég lehet, de valójában még ennél is kevesebb kell: rájöttem, hogy már a motoros cipő is elég árulkodó tud lenni! Elég pusztán néhány felvett képkocka a padlószinten, ahogy a főhős sétál be a szobába, és te máris tudod, hogy egy motorosról van szó! Amikor folytattam tovább a kapcsolgatást, direkt figyeltem, hogy más filmeknél is meg tudok-e ilyesmit állapítani a szereplőkről, de az egyenruhákat és munkaruhákat leszámítva sehol máshol nem a „ruha tette az embert”. Végül abba is hagytam a böngészést, és megállapodtam az egyik motoros filmnél, és addig néztem, amíg el nem aludtam a fáradtságtól. Aztán amikor felkeltem, az az elhatározás fogalmazódott meg bennem, hogy én is ilyen karakter szeretnék lenni, ha egy filmben szerepelnék!

Rákerestem a neten motoros cipőre, és a gyanúm beigazolódott: egy ilyennel a lábadon csakis menő motorosnak tudsz kinézni. El is döntöttem, hogy rendelek magamnak egyet, csak a poén kedvéért: át akarom élni én is ezt a „menőséget”, aztán meg ki tudja: lehet, egyszer végül én is motorra pattanok, és úgy fogom szelni az aszfaltot, mint a nagyok a filmvásznon!