Árnyékolót vettünk a kertbe filmnézéshez

Árnyékolót vettünk a kertbe filmnézéshez

Ma már nem lepődünk meg azon, hogyha egy háztartás több tévével is rendelkezik, és az sem meglepő, ha a gyerekek szobájában is van külön készülék. Emlékszem régen, az én gyerekkoromban ez még csak egy álomkép volt. Édesapám a munkahelyéről kapott egy icipici tévét, ami még fekete-fehér volt, ez volt az első tévénk otthon. Esténként a család körbe ülte az új szerzeményt és mindannyian együtt néztük az esti filmet. Meg volt a varázsa, de ha nem ugyanazt akartuk nézni, akkor a hátrányt erősen éreztük. Később nagy megváltás volt, amikor megvehettük az első saját tévénket. Természetesen ez is a szülői szobában kapott helyet, így a családi tévézések továbbra is ott történtek. Már nagyobb voltam, általános iskola vége felé jártam, amikor külön a gyerekszobánkba is kaptunk tévét. Az egyik szomszéd adta el a használt tévéjét, így nem a legújabb volt, de mi egy csodának éltük meg azt a lehetőséget, hogy saját tévénk lehet, és a szülőktől függetlenül is bármikor nézhetjük a kedvenc műsorainkat. Persze mindig a tanulás volt az első, de amikor azzal végeztünk, beülhettünk a tévé elé, ami a téli időszakban nagyon jó kis időtöltés volt, hiszen olyankor nem tudtunk annyit kint mászkálni a többi gyerekkel. Akkoriban azért még nem ültünk annyit a tv előtt, sokat játszottunk együtt, főként társasjátékokkal, de este elalvás előtt mindig megnéztünk valami könnyen fogyasztható műsort vagy filmet. A hétvégi gyerekműsorokról nem is beszélve, amit végre bármikor szabadon nézhettünk, nem kellett könyörögni érte.

A közös tévézés emléke szülte meg azt az ötletemet, hogy most a nyári időszakban megpróbálom összehozni a nagy meleg miatt otthon ülő gyerekeket, hogy nálunk nézzék meg az aktuális kedvenc filmjüket, meséjüket. Ehhez azt találtam ki, hogy a kertben egy részt elkülönítek számukra, és oda kirakok egy tévét, amin majd nézhetik a filmet. Igen ám, csak azzal a problémával szembesültem, hogy hiába jár már az idő délután, estefelé, a nap továbbra is odasüt a kertbe, és a tévé kijelzője ennek köszönhetően nem látható tökéletesen.

A megoldás nem váratott magára sokáig. Eszembe jutott, hogy a barátnőmnél láttam egyfajta árnyékoló megoldást, ami nekünk is hasznos lehet ebben az esetben. Ebből az következett, hogy azon nyomban utánanéztem az árnyékolók vásárlásának. Meglepően sok lehetőség áll a rendelkezésemre. Első körben azt kellett eldönteni, hogy melyik webáruházból rendeljem meg az árnyékolót. Ilyenkor szerintem nagyon fontos szempont az, hogy olyan webáruház legyen, amiről jó véleménnyel vannak a vevők, és ezáltal megbízható webáruháznak bélyegezzék. Egyeztettem barátnőmmel, hogy ők honnan szerezték be az árnyékolót, és elküldte nekem a gazdabolt.hu weboldal árnyékoló hálóval kapcsolatos aloldalának a linkjét, ahol számos UV-sugarak hatásaitól megvédő árnyékolók vásárlása lehetséges.

Bár már kifelé tartunk a nyárból, azt gondolom, hogy még egy jó ideig hatással lesz ránk ez a napsütés, ráadásul jövőre is lesz nyár, így szerintem nagyon megéri befektetni egy árnyékolóba. Ezen gondolatok mentén átböngésztem a gazdabolt oldalán elérhető árnyékoló hálókat. A böngészés során arra a következtetésre jutottam, hogy különböző színű árnyékoló hálókat lehet vásárolni, amelyek különböző tulajdonságokkal bírnak. Az oldalon azt is megtudtam, hogy egy világosabb árnyékoló háló sokkal jobban ki tudja szűrni a beérkező napfényből a napsugarakat, és ennek köszönhetően sokkal napfényesebb lesz alatta a tér, mint a sötétebb árnyékoló hálók esetén, amelyek kevésbé szűrik meg a napsugarat, és ennek köszönhetően kevesebb fényerőt enged át az adott háló. Ezen kívül még azt is megtudtam, hogy vannak olyan árnyékoló hálók, amik vízhatlanok. Ez mindenképp fontos szempont nekem, hiszen nem szeretném, hogy az árnyékoló háló alatti rész elázzon egy esetleges esőzés alkalmával.

Találtam a weboldalon kifeszíthető árnyékoló hálókat. Ezek is különböző színben elérhetők, valamint olyan árnyékoló hálókat is megnéztem, amelyeket akár a terasz tetőre rá lehet húzni, ezzel csökkenthetjük a terasz alatt a nap erejét, és persze UV védett helyet is teremthetünk.

Mindkettő megoldás nagyon szimpatikus volt számomra. Végül a kifeszíthető árnyékoló hálóra esett a választásom, mivel ezt látom a legpraktikusabbnak, hiszen így könnyedén nyáron ki tudjuk feszíteni az udvarra, a téli időszakra pedig akár el is tudjuk rakni, és jövő nyáron pedig újra kirakhatjuk akár a kert teljesen másik szegletére.

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy az árnyékolók vásárlása nem is olyan nehéz, ha az ember jó weboldalra téved, ahol megadatik, hogy különböző lehetőségek közül tud választani, és az sem utolsó szempont, hogy könnyedén össze tudtam hasonlítani a különböző árnyékolókat az oldalon megadott információknak köszönhetően. Az általam választott kifeszíthető árnyékolónak nagy előnye, hogy azok a karikák, amikre a kifeszítés során van szükség, teljesen rozsdamentesek, így egy esőzés alkalmával sem kell aggódni attól, hogy be fognak rozsdásodni. Az árnyékoló háló szövete pedig erősített szövet, aminek köszönhetően jól bírja az időjárási viszonyokat.

A szállítási költség összesen csupán 1750 forintba kerül. Úgy láttam az oldalon egyébként, hogy a szállítási díj attól függ, hogy milyen súlyú lesz a csomag, amit végül megrendelünk, de ezt az oldal tisztességesen kiírja, az szállítási díj aszerint változik, ahogyan változik a kosár tartalma, így pontosan lehet tudni, hogy a végén milyen szállítási költségekkel kell számolni.

Ezen kívül láttam, hogy a rendelés leadásakor gazdapontok beváltására is lehetőség van. Ezzel akkor lehet élni, hogyha regisztrálunk az oldalon, és a profilunkban lehet nyomon követni ezeket a gazdapontokat, amiket hűségpontoknak is neveznek. Kuponkódom nekem most nem volt, de ha szerzünk kuponkódot, azt is a kosár oldalon lehet beváltani.

A megrendelés, ahogyan kell, teljesen egyszerű és gördülékeny volt, néhány kattintást követően már meg is érkezett a visszaigazoló e-mail a fiókomba, és az ígértekhez híven néhány napon belül ki is szállították az árnyékoló hálót. A futár, bár sietett, de nagyon jófej volt, a csomagolás hibátlan volt, a termék is sértetlen, és már az első pillanatban látszott rajta, hogy minőségi darab érkezett hozzám. Párom már fel is szerelte, így hamarosan beindulnak az esti kerti mozizások a gyerekkel, de biztos vagyok benne, hogy mi is nagyon fogjuk élvezni az árnyékoló háló előnyeit.

Azt olvastam róluk, hogy személyesen és a telefonos ügyfélszolgálaton is nagyon segítőkészek, ha Szigetszentmiklós környékén járok és aktuális lesz egyéb mezőgazdasági termék vásárlása, mindenképp be fogok nézni hozzájuk. Annyi biztos, hogy az online jelenlétükkel én nagyon meg vagyok elégedve, a weboldal jól működik, átlátható, minden érthető az első perctől kezdve, így akár online, akár személyesen, fogok még náluk vásárolni. Úgy láttam, hogy a veteményeshez is rengeteg minden fellelhető náluk, aminek édesanyám is nagyon fog örülni.