Ezek a modern tévék…

Ezek a modern tévék…

A tévé központi téma mindenki életében. Az emberek rengeteg időt töltenek azzal, hogy tévét néznek. De a tévé sokszor akkor is be van kapcsolva, amikor az ember oda sem figyel és nem is nézi. Sokan erre azt mondják, hogy általában háttérzajként kapcsolják be, miközben takarítanak vagy főznek. Anyukám is néha bekapcsolja, miközben a konyhában tevékenykedik, bár ő olyankor is a zene csatornákat hallgatja, mert hát nézni ugye közben nem tudja.

Én személy szerint nem nagyon vagyok oda a tévéért. Számomra semmi olyan nincs benne, amiért megérné nekem órákat előtte ülnöm. A híreket nem nézem meg, mert mindegyik ugyan arról szól, és semmi újat nem mondanak, ugyanis nap végére már általában az ember az interneten mindent elolvas. Filmet abszolút nem lehet nézni, hiszen negyed óránként bevágnak egy negyed órás reklámot, így pedig egy másfél órás film is három órán keresztül tart. Amihez nekem se kedvem, se időm nincsen. Én általában filmet és sorozatot is a laptopról nézek. Persze azt sem sűrűn, mert munka mellett nem sok időm van erre nekem sem. De kikapcsolódásképpen mindig jó program leülni, és megnézni egy filmet egy tál popcornnal.

Én nem szoktam sorozatokat nézni, főleg amikor kevés időm van, akkor egy idő után annyira lemaradok, hogy esélytelen, hogy be tudjam pótolni. Az aktuális sztár-sorozatokat sem nézem. Szerintem én vagyok a földön az egyetlen, aki azokat nem nézi. Mindig, amikor valaki rákérdez, és közlöm, hogy nem tudom, hogy miről beszél, mert én nem nézem, akkor úgy néznek rám, mint egy földönkívülire.

Emlékszem, régebben a nagymamának volt egy tévéje, ami nagyon vastag keretes volt és rettentően nehéz. Az a tipikus régi tévé. És egyszer csak tönkrement, apától pedig kapott egy másikat. Az már modernebb volt sokkal, lapos volt, gyönyörű szép fekete színe volt és fénylett. Nagymamám teljesen odavolt. Én meg csak ámulok és bámulok még mindig felnőtt fejjel itt a 21. században, hogy milyen televíziókat lehet már kapni a boltokban. Homorúak, papírvékonyak, 3d-sek, lassan már helyettem fognak főzni.

Az mondjuk elég jó lenne, nem?